Next tasting

Amrut tasting
met Pramod Kashyap

vrijdag 2 juni 2023

Beste Malt Monkeys,


In India wordt jaarlijks een serieuze hoeveelheid whisky geconsumeerd. Halverwege de 20ste eeuw kampte India met een groot tekort aan graan maar het produceerde veel suikerriet. Daardoor distilleerde men de drank op basis van melasse, het stroopachtige restproduct uit suikerriet. Het distillaat werd verkocht als Indiase whisky maar de Europese Unie weigerde dit te erkennen als whisky. Het werd dusdanig niet verkocht in Europa.
Momenteel is India echter één van ‘s werelds grootste graanproducenten en kan er volop gemoute gerst gebruikt worden. In 2004 lanceerde Amrut hun eerste whisky in Europa (Glasgow) en tegenwoordig kun je een uitstekende variatie Amruts vinden op de Europese markt. Tijd dus om deze whisky beter te leren kennen.


Op vrijdag 2 juni krijgen we hoog bezoek van de Brand Ambassador van Amrut, Pramod Kashyap. Pramod zal ons die avond wegwijs maken in de wereld van Amrut en vertellen waarom Indiase whisky zich onderscheidt ten opzichte van andere whisky. Uiteraard hebben we samen met de heren van The Nectar een mooie, gevarieerde line-up samengesteld. Wie denkt dat alleen Schotten, Ieren en Japanners goede whisky maken zal na deze avond wel zijn mening herzien.


Heb je er zin in? Inschrijven voor deze tasting kan hieronder op deze pagina. Indien je bij de eerste 28 inschrijvingen bent ontvang je binnen de 24 uur een inschrijvingsbevestiging. Het inschrijvingsgeld van deze tasting is 40€ en dient na ontvangst van de inschrijvingsbevestiging binnen de 10 dagen overgeschreven te worden op onze rekening met nummer BE69 7360 0757 7178. Gelieve bij de mededeling alle namen van de deelnemers te vermelden.


Indien je niet bij de gelukkigen behoort zetten we je naam op de reservelijst. Wanneer er dan iemand wegvalt contacteren we je en misschien kan je dan alsnog deelnemen.


Plaatsen zijn zoals gewoonlijk beperkt dus schrijf je op tijd in!


Tot dan!!


Jan, Petro, Angelo, Erwin en Karel Alex


Programma:

19u45: opening whiskybar

20u30: start tasting

22u30: voting en mededelingen

23u00: whiskybar

00u00: einde

Inschrijving

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik verklaar mij akkoord