Next tasting

European Whisky tasting
met Harry Brennan

zaterdag 27 april 2024

Beste Malt Monkeys,


Als we het over whisky hebben dan denken we voornamelijk aan Schotse whisky. We vergeten vaak dat er elders ook uitstekende malt wordt geproduceerd. Zo ook in Europa. De laatste decennia zijn er verschillende nieuwe distilleerderijen opgestart in o.a. Zweden, Finland, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië,… En geloof ons, die maken geen whisky die alleen goed genoeg is om door de cocktailsaus te draaien.

Het leek ons dus een goed idee om een reis door Europa te maken en daarvoor hebben we de ideale spreker te gast . Op zaterdag 27 april krijgen we namelijk bezoek van de Schot, Harry Brennan. Harry was in het verleden werkzaam bij de Scotch Whisky Experience in Edinburgh en de Scotch Malt Whisky Society in Leith voor hij naar Nederland verhuisde. In Nederland richtte hij het bedrijf Eurowhisky op en reist hij door gans Europa als gastspreker voor tastings en is hij standhouder op verschillende beurzen.


Op deze ontdekkingsreis proeven we volgende 6 expressies: Teerenpeli en Kyrö uit Finland, Slyrs uit Duitsland, Cley uit Nederland, Eddu (Distillerie des Menhirs) uit Frankrijk en Stauning uit Denemarken.


Heb je er zin in, dan kan je je hieronder op deze pagina inschrijven. Indien u bij de eerste 28 inschrijvingen bent ontvangt u binnen de 24 uur een inschrijvingsbevestiging. Het inschrijvingsgeld bedraagt 45€ en dient na ontvangst van de inschrijvingsbevestiging binnen de 10 dagen overgeschreven te worden op onze rekening met nummer BE69 7360 0757 7178. Gelieve bij de mededeling alle namen van de deelnemers te vermelden.

Indien je niet bij de gelukkigen behoort zetten we je naam op de reservelijst. Wanneer er dan iemand wegvalt contacteren we je en misschien kan je dan alsnog deelnemen.


Plaatsen zijn zoals gewoonlijk beperkt dus schrijf je op tijd in. Deze tasting is in het Engels!


Tot dan!


Erwin, Jan, Angelo, Petro en Karel Alex


Programma:
19u45: opening whiskybar

20u30: start tasting

22u30: voting en medelingen

00u00: einde

Inschrijving

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik verklaar mij akkoord