Clubbottelingen

  Onze nieuwe clubbotteling  

  is nu te koop !  

Begin juni 2022 verwachten we de levering van onze nieuwe clubbotteling. Uit een reeks samples viel onze keuze op een 12-jarige Ardmore. Deze 'Highlander' rijpte deels in een bourbon barrel en deels in een ex-Laphroaig vat. Daardoor krijgt deze whisky een extra dimensie van 'smokiness' naast het typisch zoet-fruitige karakter.


Tot en met 31 mei kan deze botteling in voorverkoop aangekocht worden voor 88€ per fles. Na deze datum zal de Ardmore geprijsd worden aan 95€ per fles. 

De flessen kunnen opgehaald worden bij de bestuursleden (Kessel-Lo, Werchter, Bertem en Jabbeke) of meegegeven worden tijdens een tasting. In onderling overleg kan ook een andere regeling gemaakt worden om de fles(sen) tot bij u te krijgen.

Clubbottelingen

Ardmore 2009

Leeftijd: 12 jaar oud

Alcohol: 60,3% Vol.

Vat Type: bourbon barrel + ex-Laphroaig cask

Aantal flessen: 150
Cask #: 708816

Bottelaar: Claxton's

Whiskybase link

Bestelformulier

 
 
 
 
 
 
 
 

Inchfad 2005 Bourbon Cask

Leeftijd: 14 jaar oud

Alcohol: 56,6% Vol.

Vat Type: bourbon hogshead

Aantal flessen: 50

Bottelaar: Claxton's

Neus: Lichte rook, broodkorst, stro. Na een tijdje karamel en subtiel fruit (meloen, citrus). Ook lichte maritieme tonen (zeewier).

Mond: de turf is prominent aanwezig, vervolgens citroen, mooie minerale tonen en een vleugje gember.

Finish: medium lange finish met medicinale toetsen

 

Inchfad 2005 Pedro Ximenez

Leeftijd: 14 jaar oud

Alcohol: 53,0% Vol.

Vat Type: Pedro Ximenez octave cask

Aantal flessen: 69

Bottelaar: Claxton's

Neus: rijke PX tonen, klassieke rozijnen en vijgen. Hints van kersenlikeur en tenslotte een vleugje vanille

Mond: karamel met turfrook op de achtergrond. Opnieuw rood fruit (kersen, bosbessen) en wat geroosterde noten. Mooi in balans.

Finish: vrij lange, rijke en cleane finish, een mooie finale.


 

Glentauchers 2009

Leeftijd: 8 jaar oud

Alcohol: 51,5% Vol.

Vat Type: Pedro Ximenez sherry cask

Aantal flessen: 60

Bottelaar: Asta Morris

Neus: gebakken appeltjes, peer, kersen en bijenwas. Ook wat kruidigheid van het hout.

Mond: romige mond met bosvruchten, rozijntjes, een vleugje koffie en melkchocolade. Ook terug de kruidigheid van het hout.

Finish: medium tot lange afdronk van gebakken, gekarameliseerde appeltjes