Jubileum

10 jaar Malt Monkeys
Whisky Jury supertasting met Gunter Vaes

& Summer BBQ

zaterdag 8 juni 2024

Beste whiskyliefhebbers,


De Malt Monkeys Whiskyclub Leuven blaast dit jaar 10 kaarsjes uit en dat willen we uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. Om deze mijlpaal te vieren hebben we een fantastische proeverij gepland gevolgd door een heerlijke barbecue om het feest compleet te maken. Op zaterdag 8 juni verzamelen we vanaf 14u30 in ons Malt Monkeys clublokaal waar we jullie zullen ontvangen met een aperitief. Vervolgens starten we om 15u15 met een heuse supertasting. Zoals jullie weten zijn we grote fan van de Whisky Jury en uit zijn inmiddels uitgebreid aanbod hebben we een aantal pareltjes van flessen verzameld. Deze namiddag proeven we een 25-jarige Glenrothes, een 30-jarige Glenfarclas, een 25-jarige Deanston (exclusief voor Macau!!), een Ben Nevis 1996 (exclusief voor Azië!!), een cognac Laurichesse uit 1975 en een 15-jarige Hampden rum. Kabaaaaam!! Als dat niet de moeite is dan weten we het ook niet meer! Deze fantastische line-up wordt vakkundig voorgesteld door levende whisky-encyclopedie Gunter Vaes.


Maar we zijn nog niet klaar! Rond 18u steken we met z’n allen het De Becker-Remyplein over om verder te feesten in Bar Baron. Na het aperitief met hapjes schuiven we aan voor de barbecue op het zonneterras. Er zijn ribbekes, brochetten, chipolata, merguez en steak, een kleurrijke saladebar, pasta, aardappelsla en warme/koude sauzen.  En om het feest helemaal compleet te maken delen we nog wat prijzen uit.


Omdat ons tastinglokaal maar een beperkte capaciteit heeft kunnen we ook hier maar 28 deelnemers toelaten. Voor de bbq kunnen we echter uitbreiden tot 70 personen. Je kan er dus voor kiezen om deel te nemen aan ofwel tasting + bbq of alleen de bbq. Partners kunnen dus later eventueel ook aanschuiven voor het bbq-feest. 
Een groot deel van de tasting wordt gedragen door de club. Voor deze feesteditie met alles erop en eraan vragen we een schappelijke 70€ per persoon. Indien u zich inschrijft voor alleen de bbq dan bedraagt dit 40€ per persoon. Ook hierin draagt de club een deel van de kost. 


Heb je zin om met ons mee te feesten, dan kan je je hieronder inschrijven. De eerste 28 inschrijvingen voor de tasting hebben hun plaats en krijgen binnen de 24 uur per mail een inschrijvingbevestiging. Indien u er niet bij bent kunt u zich dus nog altijd inschrijven voor de bbq. Na ontvangst van de inschrijvingbevestiging dient het bedrag binnen de 10 dagen overgeschreven te worden op onze rekening met nummer BE69 7360 0757 7178. Gelieve bij de mededeling alle namen van de deelnemers te vermelden.


We kijken al uit naar jullie komst!! Tot op het feest!!


Erwin, Jan, Angelo, Petro en Karel Alex


Programma:
14u30: opening whiskybar

15u15: start tasting

17u15: einde tasting, voting en medelingen

18u00: BBQ @ Bar Baron

23u30: einde

Inschrijving

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik verklaar mij akkoord