Tastingverslag - 29 januari 2016

Verslag

'De Grote Malt Monkeys Whiskyquiz'

29 januari 2016

Vijfentwintig moedige mannen en vrouwen maakten zich deze avond op voor de '1ste Grote Malt Monkeys Whiskyquiz'. Vijf teams waren present met ronkende namen als de Laddies, de Dramkillers, Tafel 7, de Turfsmurfen en de Door-drammers.

De quiz bestond uit 5 ronden met elk een eigen thema: algemene kennis, het produktieproces, een beeldvraag waarbij men 10 whisky’s moest raden aan de hand van ‘gephotoshopte’ flessen, de geschiedenis & aardrijkskunde van Schotland en tenslotte anagrammen.

Voor iedere ronde werd er een mystery dram uitgeschonken. Door middel van een tip en het gebruik van de zintuigen moest er geraden worden welke whisky’s de revue passeerden. Erwin vuurde als een volleerde quizmaster vragen de zaal in en het gekraak van de hersenen was bij de deelnemers goed hoorbaar. Uiteraard verliep alles in een gemoedelijke sfeer en desondanks iedereen de taak serieus nam werd er flink wat gelachen. 

En met de kennis van de kandidaten zat het ook best goed want geen enkel team was gebuisd. Prima prestatie want de vragen waren immers niet altijd even gemakkelijk.


En uiteraard kan er maar 1 team als winnaar gekroond worden. De uitslag van deze geslaagde avond was als volgt:

De Turfsmurfen gingen met de hoofdprijs naar huis en kregen elk een fles Monkey Shoulder mee. De Dramkillers volgden op de 2de plaats met amper 1 puntje verschil. Zij kregen als troostprijs elk een grote fles speciaalbier mee.

Proficiat aan de winnaars Kristof, Alex, Angelo, Lode en Goedele!

Een mooie 2de plaats was weggelegd voor de Dramkillers. Proficiat Willem, Kris, Carlo, Dirk en Alex!!!

De mystery drams die deze avond werden uitgeschonken waren:


Mystery Dram 1: Michter’s Bourbon – Toasted Barrel – 45,7%

Mystery Dram 2: Auchentoshan 1991 – Malts of Scotland – 52,3%

Mystery Dram 3: Clynelish 1997 – The Auld Alliance – 53,6%

Mystery Dram 4: Glendronach Cask Strength Batch 2 – 55,2%

Mystery Dram 5: Kilchoman 2010 PX Finish for The Nectar – 56,9%Tenslotte werd er naar goede gewoonte gestemd en zag de top-5 er zo uit:

5. Michter's Bourbon Toasted Oak


4. Auchentoshan 1991 MoS


3. Glendronach CS batch 2


2. Kilchoman 2010 for The Nectar


1. Clynelish 1997 The Auld Alliance


3 punten


17 punten


39 punten


42 punten


44 punten