Tastingscore - 1 juni 2018

Score 'A bunch of Bunna's'

met Chris Lauriers

1 juni 2018

Op deze vrijdag 1 juni stond de laatste tasting van het seizoen 2017-2018 op het programma.  Stefaan De Bolle van importeur Cinoco stelde ons voordien voor om eens een verticale Bunnahabhain tasting te organiseren. Daar hadden we absoluut geen probleem mee. En de geknipte man voor deze tasting is uiteraard Chris Lauriers. Het is immers zijn favoriete whisky.

Chris had 6 officiële bottelingen mee en iedere expressie werd voorzien van deskundig commentaar. Onder de deelnemers waren ook Eric Schroyens en Bob Vanmeerbeek van de organisatie Cask Aid aanwezig. Zij hadden die dag hun nieuwe botteling ontvangen, een zwaar geturfde Bunnahabhain Stoisha. Deze botteling werd door Eric geselecteerd en we hadden deze avond de primeur om ze te mogen proeven. Mooie selectie van Cask Aid want ze was absoluut de moeite.

En als kers op de taart had Chris nog een cask sample mee van een 13-jarige Mòine die we mochten degusteren uit een Quaich, een Schots drinkschaaltje met 2 handvaten. De apotheose van een geweldige avond!


De uitslag van het Malt Monkeys tastingpubliek is als volgt:


Copyright © Malt Monkeys 2014 - Alle rechten voorbehouden