Tastings

Whisky-Fässle tasting

met Jens Unterweger

 

Zondag 9 december 2018

Beste Malt Monkeys,

 

Twee jaar geleden passeerden we een stand op de Whiskybase Gathering in Rotterdam. Op de tafel stonden enkele rijen flessen met voornamelijk afbeeldingen van eenden op het label. Op een banner stond tevens een gigantische eend en zagen we de naam ‘Whisky-Fässle’ staan. We hadden er al van gehoord en over gelezen maar iets geproefd. Nee, dat nog niet. De man achter de stand keek naar ons clubhemd, lachte en haalde plots een fles tevoorschijn. Op het label stond ‘Auchentoshan 1994 bottled for Malt Monkey’. Er loopt blijkbaar ergens een invidu rond die zichzelf ‘Malt Monkey’ noemt. De man stelde zich voor als Jens en we raakten aan de praat. Jens bleek een zeer sympathieke Duitser te zijn met een hart voor whisky. Goede whisky want de drams die we daar hebben mogen proeven waren werkelijk uitstekend.

 

Jens begon zijn onafhankelijk Whisky-Fässle label in 2006 met als uitdaging het beter te doen dan andere onafhankelijke bottelaars. En dat blijkt goed te lukken want zijn bedrijf zit bij de topnoteringen op Whiskybase. Kijk maar eens naar de hoge scores die zijn bottelingen steevast halen: https://www.whiskybase.com/whiskies/bottler/77419/whisky-fssle .

Jens doet buiten de Whiskybase Gathering geen enkel festival aan en is voornamelijk actief op de Duitse en Nederlandse markt. We zijn dus uiterst verheugd dat Jens op het aanbod is ingegaan om bij ons een tasting te komen doen. Zo kan België ook kennismaken met zijn uitstekende selecties. Uiteraard voorziet Evelyne weer een hoop lekkers en mag je je na de tasting verwachten aan een ‘afternoon tea’ met Engelse sandwiches en koeken. Ideaal voor een relaxte namiddag!

 

De Whisky-Fässle tasting met Jens gaat door op zondag 9 december om 13u (bar open om 12u15). Inschrijven kan onderaan op deze pagina. Indien u bij de eerste 28 inschrijvingen bent ontvangt u binnen de 24 uur een inschrijvingsbevestiging. Omdat Jens een aantal topflessen meeneemt is de prijs deze keer 35€ voor lidkaarthouders en 40€ voor niet-lidkaarthouders en dient na ontvangst van de inschrijvingsbevestiging binnen de 10 dagen overgeschreven te worden op onze rekening met nummer BE69 7360 0757 7178. Gelieve bij de mededeling alle namen van de deelnemers te vermelden.

Indien je niet bij de gelukkigen behoort zetten we je naam op de reservelijst. Wanneer er dan iemand wegvalt contacteren we je en misschien kan je dan alsnog deelnemen aan de tasting. Lidkaarthouders krijgen voorrang.

 

Plaatsen zijn zoals gewoonlijk beperkt dus schrijf je op tijd in.

 

Tot dan!!

 

Programma ‘Whisky-Fässle’ tasting met Jens Unterweger:

 

12u15: opening whiskybar

 

13u00: start tasting

 

15u00: voting en mededelingen + afternoon tea + opening whiskybar

 

16u30: einde

 

 

Inschrijving

 

Copyright © Malt Monkeys 2014 - Alle rechten voorbehouden