Tastings

'The Sherried Edition'

met Ruben Luyten

 

Vrijdag 2 maart 2018

Beste Malt Monkeys,

 

Het is weer tasting time! Door het plots wegvallen van onze activiteit in januari is de laatste proeverij alweer van december geleden. Maar we maken van deze eerste tasting van 2018 onmiddellijk een knaller. De ‘sherryheads’ onder ons mogen alvast in hun handen wrijven want het is al sherry wat de klok zal slaan.

 

Op vrijdag 2 maart mogen we Ruben Luyten in onze Malt Monkeys Tasting Headquarters verwelkomen. Ruben is allesbehalve een onbekende in het whiskywereldje. Hij startte zo’n 10 jaar geleden de blog www.whiskynotes.be, ondertussen één van de langstlopende whiskyblogs en enkele jaren geleden uitgeroepen tot ‘Best International Whisky Blog’. In zijn vroegere jaren heeft Ruben een tijd in Madrid gewoond. Daar wakkerde ook zijn liefde voor sherry aan. In 2013 begon hij een tweede blog op www.sherrynotes.be , een site die deze ondergewaardeerde wijn meer onder de aandacht probeert te brengen.

 

Hoewel whiskyliefhebbers beseffen dat sherry een heel belangrijke rol speelt in het karakter van veel whisky’s, bestaan er veel misverstanden over deze wijnen en hun vaten die in Schotland belanden. In deze tasting krijgen we een volledige inleiding tot sherry en proeven we 4 types: Fino, Amontillado, Oloroso en Pedro Ximénez. Van kurkdroog tot zeer zoet, sommige meer dan 40 jaar oud. Daarnaast zetten we 4 whisky’s (Springbank, Arran, Bruichladdich en Bowmore) die op hetzelfde type vat zijn gerijpt. We zoeken naar gelijkenissen en ontkrachten tegelijkertijd enkele mythes rond sherryvaten. Het belooft weer een interessante avond te worden.

 

De inschrijvingsprijs zal uitzonderlijk 5€ hoger liggen dan gewoonlijk. De redenen hiervoor zijn dat o.a. 1) sherrywhisky’s de laatste jaren flink duurder zijn geworden, 2) whisky volledig gerijpt op Amontillado vaten zeer zeldzaam is en dus veel duurder en 3) we deze avond alleen maar kwalitatieve flessen opentrekken, zowel whisky als sherry.

 

Inschrijven voor 'The Sherried Edition’ met Ruben Luyten kan onderaan op deze pagina. Indien u bij de eerste 28 inschrijvingen bent ontvangt u binnen de 24 uur een inschrijvingsbevestiging. De prijs van de tasting is 35€ voor lidkaarthouders en 40€ voor niet-lidkaarthouders en dient na ontvangst van de inschrijvingsbevestiging binnen de 10 dagen overgeschreven te worden op onze rekening met nummer BE69 7360 0757 7178. Gelieve bij de mededeling alle namen van de deelnemers te vermelden.

Indien je niet bij de gelukkigen behoort zetten we je naam op de reservelijst. Wanneer er dan iemand wegvalt contacteren we je en misschien kan je dan alsnog deelnemen aan de tasting. Lidkaarthouders krijgen voorrang.

 

Plaatsen zijn zoals gewoonlijk beperkt dus schrijf je op tijd in.

 

Tot dan!!

 

Programma ‘The Sherried Edition’ met Ruben Luyten:

 

19u45: opening whiskybar

 

20u30: start tasting

 

22u30: voting en mededelingen + opening whiskybar

 

00u00: einde

 

Inschrijving

 

Copyright © Malt Monkeys 2014 - Alle rechten voorbehouden